Kaj je Rum v resnici

Rum je izdelan iz fermentiranega soka sladkornega trsa, trsnega sirupa ali melase, ki se destilira, da postane alkohol približno 80-odstotni ali več.

Rum je razmeroma nov, kolonisti so ga prvič naredili na Karibih v 1600-ih. Legenda pravi, da je bilo odkrito, ko je suženj z Barbada potapljal žlico v pladenj z ostanki melase, ki je tedne preživel na vročem soncu. Sužnji so uživali v zvarju, ki ga je povzročalo brenčanje, lastniki zemljišč pa so nato začeli uporabljati naprednejše destilacijske metode za izvoz - uspešno prizadevanje, ki je trajalo več sto let.

 

Ustvarjanje ruma iz sladkornega trsa je dokaj preprost postopek: stebla sladkornega trsa nabirajo, ko je raven saharoze v njih dovolj visoka, nato pa pritisnejo, da dobijo sok. Če pripravljate rum na osnovi trsnega soka, bi ga takoj destilirali.

 

Če pa pripravljamo rum na osnovi melase - kar je večina rumov na trgu - sok skuhamo in sladkor prenesemo v rezervoarje ali lonce, kjer kristalizira in postane melasa. Za izdelavo ene galone 110-nepropustnega ruma potrebujete več kot 11 ton melase! Nato se ustvari drozga za vrenje z dodajanjem različnih količin in vrst kvasa, destilirane vode in hranil. Ta mešanica fermentira do tri tedne.

 

Med fermentacijo se kvas meša z melaso in ustvarja spojine, imenovane estri. Ti estri dodajajo okuse. Dlje kot je fermentacija, večje je število estrov, ki povečajo kislost in arome ruma.

 

Rum se nato običajno destilira dvakrat v bakrenih loncih ali v stolpnih mizah ali v kombin

Priporočamo

    Abuelo Anejo
    Cena z DDV:
    18,90 €

    Povezane novice

    Pirati stojijo za nekaterimi prvimi koktajli iz ruma.
    Ne glede na to, kje je narejen rum, boste na steklenicah ruma našli univerzalni besednjak:

    Ne glede na to, kje je narejen rum, boste na steklenicah ruma našli univerzalni besednjak:

    Rum lahko pridelujete kjer koli na svetu, vendar boste našli nekaj običajnih izvorov na Karibih ali okoli njih

    Rum lahko pridelujete kjer koli na svetu, vendar boste našli nekaj običajnih izvorov na Karibih ali okoli njih

    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih