Ne glede na to, kje je narejen rum, boste na steklenicah ruma našli univerzalni besednjak:
Lahka, bistra, bela ali srebrna ruma: stara eno leto ali manj v posodah iz nerjavečega jekla ali hrastovih sodih. Lažjega telesa.
Amber or Gold Rum Jantarni ali zlati rum: stari vsaj tri leta, ti rumi so sladki, vendar z malo več piha.
Amber or Gold Rum Temni rum: Star pet let ali več, temni rum lahko imenujemo tudi rjavi, črni ali rdeči rum. Pridobi bolj olesenel značaj in v njem prevladuje karamela.
Blackstrap Rum: Težek, zelo sladek rum, narejen iz preostale melase po ekstrakciji sladkorja iz sladkornega trsa.
Spiced Rum: Začinjen rum: prepojen z začimbami, kot so muškatni orešček, cimet in poprova koruza, po destilaciji pa mu lahko dodajo sladkor.
Añejo: Starejši rum ali rum s starostno izjavo, mešan iz različnih izjemnih, dinamičnih letnikov.
151-Proof Rum: Znan kot preveč odporen rum, ga običajno plavajo na vrhu koktajlov za ognjeno predstavo.
Demerara: Vrhunski temni rum, narejen v Gvajani.
Flavored Rum:Aromatiziran rum: lahki rumi so običajno umetno aromatizirani s sadjem; pogosto vsebujejo dodan sladkor.
Naval Rum, britanska kraljeva mornarica Imperial ali Pusser's: Ti izdelki običajno kombinirajo rume iz Gvajane, Barbadosa in Jamajke, kar ustvarja kompleksno mešanico okusa.
Rhum Agricole: Rum v francoski Zahodni Indiji iz soka sladkornega trsa in ne iz melase; je lažjega telesa in čistega okusa, pogosto s travnatimi notami.
Rhum Industriel ali Industrial Rum: Rum iz melase (tj. Večina rumov).
Solera: Da bi naredili ta poseben slog, so sodi zloženi v vrstice, ki so visoke več stopenj. Vsaka vrstica je drugačna serija ali letnik. Rum stekleničimo s približno tretjino vsakega sodčka v spodnji vrsti. Nato uporabljeno tekočino nadomestimo z rumom iz sodov nad njo itd.
Ameriški ali kolonialni rum: definira rum, ki ga destiliramo v loncu, ki je še vedno in je minimalno staran.
ACR: Pomen "Pristni karibski rum", ta oznaka na steklenici pomeni, da je bil rum destiliran v eni od 30 karibskih destilarn, ki so zagotovile izvor in izvor njihovega ruma. V rumih ACR niso dovoljeni dodatki, starost, navedena na steklenici, pa mora biti najmlajša med mešanicami v steklenički.
Rum lahko pridelujete kjer koli na svetu, vendar boste našli nekaj običajnih izvorov na Karibih ali okoli njih
Rum je izdelan iz fermentiranega soka sladkornega trsa, trsnega sirupa ali melase, ki se destilira, da postane alkohol približno 80-odstotni ali več.